Ісламісти намагаються вступити на службу в бундесвер - ЗМІ

Ісламісти намагаються вступити на службу в бундесвер - ЗМІ

Укрінформ
Є ознаки того, що ісламісти намагаються приєднатися до німецьких збройних сил, щоб отримати вишкіл, і існує ризик того, що вони могли б використовувати цю підготовку для здійснення нападів в Німеччині, так і за кордоном.

Про це пише Reuters з посиланням на німецьку газету Welt am Sonntag, що цитує проект документа. 

"Німецькі збройні сили хочуть запровадити з 2017 року перевірку призовників, щоб можна було швидко виявити екстремістів, терористів і злочинців", - йдеться у публікації.

Така перевірка безпеки потребуватиме внесення змін до законів. Проект документа виправдовують такі зміни, бо є ознаки того, що ісламісти намагаються "стати строковими солдатами Бундесверу для отримання військових навичок".

Німеччина занепокоєна серією нападів із застосуванням насильства в липні, відповідальність за два з яких взяв на себе ІДІЛ, а міністр внутрішніх справ уже оголосив про плани з активізації безпеки.

Як повідомляє газета, військові контррозвідники спостерігають за 64 підозрюваними ісламістами, 268 підозрюваними правими екстремістами і шістьма підозрюваними в екстремізмі лівими у збройних силах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-