Італія: серед жертв землетрусу щонайменше 16 іноземців

Італія: серед жертв землетрусу щонайменше 16 іноземців

Укрінформ
Серед уже понад 290 загиблих унаслідок стихійного лиха в Центральній Італії принаймні 16 осіб - іноземці, зокрема громадяни Румунії, Великобританії, Іспанії, Канади та Албанії.

Кількість смертей внаслідок сильного землетрусу, що стався у ніч на 24 серпня в центральні частині Італії, сягнула 291, повідомили представники місцевої влади.

Водночас стало відомо, що серед загиблих - щонайменше 16 іноземців. Міністерство закордонних справ Румунії сповістило про загибель 10 громадян внаслідок землетрусу в Італії. Ще 16 румунів вважаються зниклими безвісти.

Серед жертв є й троє громадян Великобританії - один 14-річний хлопчик та пара у віці 50-60 років. Стихійне лихо позбавило також життя одну іспанку. Згодом було підтверджено загибель одного громадянина Канади та 32-річного громадянина Албанії.

Водночас слідчі італійської прокуратури перевіряють відповідність пошкоджених та зруйнованих будівель технічним нормам. Це стосується насамперед провінції Рієті. "Те, що там трапилося, не можна списувати лише на стихію", - заявив прокурор Італії Джузеппе Саієва виданню La Repubblica. За його словами, деякі зі зруйнованих будинків будувались "більше з піску, ніж з цементу".

Особливо значний резонанс викликало на ньому тлі руйнування будівлі початкової школи в селищі Аматріче, адже нещодавно в школі провели капітальний ремонт. Утім, ще не виявлено жодного підозрюваного.

Саме Аматріче зазнало найбільших руйнувань унаслідок землетрусу, нагадує Deutsche Welle. Лише тут кількість загиблих сягнула щонайменше 230 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-