У ФРН ведуть майже 800 розслідувань проти ісламістів

У ФРН ведуть майже 800 розслідувань проти ісламістів

Укрінформ
З січня по червень 2016 року правоохоронні відомства ФРН вели 773 справи проти ймовірних ісламістів. Водночас було зареєстровано 154 злочини, вчинені джихадистами.

Про це повідомляє журналу Der Spiegel.

Така статистика наводиться станом на 1 липня, пише видання з посиланням на відповідь міністерства внутрішніх справ ФРН на запит фракції Лівої партії в бундестазі.

Згідно з цими даними, в перші шість місяців 2016 року Федеральна прокуратура Німеччини почала 64 слідства щодо ймовірних ісламістів, більшість з яких підозрюються у приєднанні до якогось терористичного угруповання за кордоном, наприклад "Ісламської держави". При цьому в семи випадках відомство висунуло звинувачення підслідним, і в п'яти випадках був винесений обвинувальний вирок. У той же період часу правоохоронні відомства федеральних земель Німеччини проводили розслідування по 709 справах ймовірних ісламістів.

Крім того, за даними Spiegel Online, з січня по червень 2016 поліція ФРН зареєструвала 154 злочини, вчинені ісламістами, при цьому в більш ніж 60 випадків йдеться про підготовку або проведення "акта насильства, що загрожує державі". Були також виявлені 1070 інтернет-публікацій "з джихадистским контекстом", в основному пропаганда ІД або "Аль-Каїди", а також "загрози і заклики до вчинення вбивств".

Разом з тим МВС Німеччини не зміг відповісти на питання про те, скільки заходів та акцій ісламісти провели в країні в цьому році, пославшись на відсутність подібної статистики. У Лівій партії ця обставина викликала різку критику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-