У Кишиневі опозиція намагалася зірвати святковий парад

У Кишиневі опозиція намагалася зірвати святковий парад

Укрінформ
У центрі Кишинева під час урочистих заходів, присвячених 25-річчю незалежності Молдови, відбулася антиурядова акція протесту.

Її організували представники проросійської «Нашої партії» (керівник - мер міста Бєльці Ренато Усатий) і опозиційної Громадської платформи «Гідність і правда» (лідер партії Андрій Нестасе), повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Протестувальники скандували антиурядові гасла, намагаючись завадити проведенню святкового військового параду.

"У нашій країні всі мають право на протести і вільне волевиявлення. Але я не можу зрозуміти, як можна протестувати і скандувати гасла, коли звучить державний гімн, віддаються почесті державній символіці, коли покладаються квіти до пам'ятника молдавському господарю Штефану Великому, що боровся за незалежність Молдови?! Найімовірніше, у цих людей немає ніяких цінностей, а партії, які організували подібні акції, не заслуговують на довіру громадян", - підкреслив спікер парламенту Андріан Канду.

Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп заявив у цьому зв'язку, що «День державної незалежності не найвдаліший для проведення передвиборної агітації і збору політичних дивідендів».

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 27 серпня, у Кишиневі проходять урочистості, присвячені 25-ій річниці незалежності Республіки Молдова. У військовому параді на Площі Великих Національних зборів взяли участь і військовослужбовці Одеської військової академії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-