Brexit можуть запустити без погодження з парламентом - ЗМІ

Brexit можуть запустити без погодження з парламентом - ЗМІ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей може розпочати офіційну процедуру виходу з ЄС (так званий Brexit) без погодження з парламентом.

Про це пише Telegraph.

За даними видання, Мей отримала висновок юристів про те, що має усю повноту виконавчої влади для того, аби самостійно подати Брюсселю заявку про вихід країни з ЄС, як це передбачено у статті 50 Договору про ЄС. Саме за цією процедурою і розпочнуться офіційні переговори про вихід Великої Британії з ЄС, які можуть тривати до двох років, йдеться у статті.

Водночас видання зазначає, що у Великій Британії поширена думка, що через юридичну необов'язковість результатів референдуму про вихід країни з ЄС спочатку має проголосувати Палата громад - нижня палата парламенту Великої Британії.

На думку противників виходу країни з ЄС, голосування в парламенті могло би зупинити процес виходу, який може дуже нашкодити британській економіці. Понад дві третини британських депутатів виступають проти Brexit.

Утім, джерела Telegraph зазначають, що Мей не намагатиметься гальмувати процес виходу, керуючись логікою "Brexit значить Brexit".

Раніше у Лондоні розпочався розгляд першого судового позову, що має на меті зберегти членство Британії у ЄС. Позов поданий щонайменше сімома приватними особами і формально не стосується результатів референдуму, а лише вимагає визнати, що виключно парламент може ініціювати вихід країни з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-