В Індії пасажирський потяг протаранив стадо слонів

В Індії пасажирський потяг протаранив стадо слонів

Укрінформ
В Індії потяг врізався у групу слонів, які переходили залізничні колії. Щонайменше три тварини загинули, ще одну поранено.

Як повідомляє ТАСС із посиланням на телеканал NDTV, інцидент стався в штаті Західна Бенгалія.

За даними телеканалу, пасажирський поїзд на смерть збив двох самок і дитинча. Рух на цій ділянці залізниці припинено. В обставинах пригоди розбираються експерти міністерства навколишнього середовища та лісового господарства.

Варто зазначити, що це вже не перший випадок загибелі слонів на залізничній колії у Західній Бенгалії за останній час. У травні цього року поїзд збив на смерть чотирьох тварин, 2013 році за таких самих обставин загинула родина із семи слонів. Повідомлення про загибель слонів на залізниці періодично приходять і з інших регіонів країни.

Екологи вимагають від влади вжити заходів для захисту цих тварин, зокрема, пропонують огородити особливо небезпечні ділянки залізничних шляхів, що проходять через джунглі.

У країні діє законодавство з охорони хоботних, вбивство цих тварин і полювання на них суворо заборонено. Що п'ять років експерти проводять перепис слонів, чергова розпочнеться у жовтні цього року. За даними попереднього перепису 2011-2012 років, в Індії живуть близько 30 тисяч слонів, при цьому на початку XX століття їх поголів'я, за різними оцінками, становила понад 200 тисяч.

Фото: www.asfera.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-