Найстаріший диктатор світу не вірить, що всьому приходить кінець

Найстаріший диктатор світу не вірить, що всьому приходить кінець

Укрінформ
Масові народні протести у столиці Зімбабве не переростуть у «арабську весну», заявив Роберт Мугабе.

Як передає Reuters, так президент Зімбабве прокоментував зіткнення громадян з поліцією на вулицях столиці країни Хараре.

«Вони думають, що в цій країні станеться те саме, що й під час «арабської весни», але ми їх переконуємо, що цього не буде», - сказав Мугабе, посилаючись на серію повстань, що привели до зміни влади у кількох арабських країнах.

Він також звинуватив Західні країни у підтримці протестувальників. «Вони боряться через США», - зазначив президент Зімбабве.

Нагадаємо: після того, як поліція спробувала розігнати опозиційний мітинг у столиці Зімбабве – Хараре, мирний протест перетворився у протистояння із правоохоронними органами, внаслідок якого поранення отримали близько 50 осіб.

Навесні цього року 92-річний глава Зімбабве, який перебуває на цій посаді з 1987 року, оголосив про плани обиратися на черговий президентський термін.

Після попередніх виборів позиції президента, що залишається при владі, не настільки незламні – в 2013 році йому довелося піти на угоду з опозицією і надати прем'єрське крісло своєму опоненту — Моргану Тсвангіраї.

Всередині країни і на міжнародній арені Мугабе постійно стикається з гострою критикою за звинуваченням у порушенні прав людини, корупції, провальній економічної політики та негритянському расизмі.

Економічні санкції проти Зімбабве були запроваджені США і Євросоюзом на початку 2000-х років. У 2013 році Євросоюз скасував більшість з них, однак зберіг персональні санкції щодо президента Роберта Мугабе та його родини. Санкції з боку США досі діють в повному обсязі.

У квітні ц.р. представники російсько-зімбабвійської міжурядової комісії заявили, що Росія і Зімбабве домовилися спільно боротися з санкціями США і Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-