Колишній прем'єр Канади Стівен Гарпер йде з політики

Колишній прем'єр Канади Стівен Гарпер йде з політики

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер ухвалив рішення припинити свою політичну кар’єру.

Про це він заявив у своєму відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

«Хочу повідомити, що я подаю у відставку з посади депутата федерального парламенту. Майже 18 років я мав за честь представляти місто Калгарі у парламенті Канади. Сім разів своїми голосами ви висловлювали мені свою довіру та підтримку. Я йду з посади, пишаючись спільними досягненнями нашої команди», - сказав Гарпер.

Політик ще у грудні минулого року разом з двома партнерами створив консалтингову компанію, у якій тепер обіймає посаду директора.

Нагадаємо: Гарпер очолював канадський уряд протягом 9 років, поки очолювана ним Консервативна партія не програла у жовтні минулого року на федеральних виборах Ліберальній партії Джастіна Трюдо. Наступного дня після виборів Гарпер подав у відставки з поста глави партії, але залишався депутатом та регулярно брав участь у голосуваннях.

Додамо також, що саме на час прем’єрства Гарпера припав початок російської агресії проти України. Канада була в числі найперших та найщедріших помічників України, як у питанні військової допомоги, так і матеріальної підтримки. Саме Стівену Гарперу належить відоме висловлювання: "Забирайтеся з України!", - сказане ним Володимиру Путіну під час зустрічі G20 у 2014 році.

Цього тижня президент України Петро Порошенко вручив Гарперу орден «Свободи» за видатні заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства, розвитку демократії, соціально-економічних та політичних реформ, відстоюванні конституційних прав і свобод людини і громадянина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-