Майже у половині французьких департаментів

Майже у половині французьких департаментів "помаранчева" тривога через спеку

Укрінформ
Сорок три департаменти континентальної Франції з півночі на південний захід переведені у режим підвищеної уваги через аномальну спеку.

Про це повідомив телеканал Франс-3.

"43 з 96 департаментів континентальної Франції переведено цієї п’ятниці на "помаранчевий" рівень тривоги через суттєве підвищення температури повітря. Аномальна спека протримається принаймні до неділі і покриє зону, що простирається від північного департаменту Нор до південно-західного Ланди", - йдеться у повідомленні.

За даними Meteo France, стовпчик термометра триматиметься на рівні до 37 градусів за Цельсієм до кінця тижня. Найбільше від спеки страждатимуть мешканці департаментів Ен, Альє, Ардени, Об, Шаранта, Шер, Код-д’Ор, Марна, Нор, Па-де-Кале, Сена і Марна, Івелін, Йонна, Есон, О-де-Сен, Сен-Сен-Дені, Валь-де-Марн та Валь-д'Уаз, Ланди та інші. «Ця теплова хвиля буде особливо помітна в міських районах», - попереджає Meteo France, додавши, що у ніч проти неділі, буде спекотно, а суттєве падіння температури розпочнеться із заходу удень останнього вихідного дня.

Раніше уряд Франції попереджав, що найбільш уразливими до спеки можуть бути літні люди та особи, що страждають на хронічні захворювання. Фахівці радять близьким та рідним двічі на день відвідувати їх та провести профілактичні заходи, регулярно вживати прохолодну рідину, утриматися від вживання алкоголю та фізичних навантажень, не виходити на вулицю під час пікових показників температури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-