Путін боїться, що турецькі війська можуть перейти Євфрат - експерт

Путін боїться, що турецькі війська можуть перейти Євфрат - експерт

Укрінформ
Президент РФ Путін боїться, що турецькі війська можуть перейти річку Євфрат, тому віддав ІДІЛ на розтерзання президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в ефірі "112 Україна".

"Починається поділ Сирії, і страх Путіна в тому, перейдуть турецькі війська річку Євфрат чи ні. І Захід налякати, і Україну заодно, але Путін більше стежить за діями турецької армії на території Сирії. Не думаю, що Туреччина перейде річку Євфрат, але Путін ІДІЛ віддав на розтерзання Ердогану", - сказав Жданов.

При цьому експерт підкреслив, що недавній старт масштабної перевірки боєготовності військ РФ потрібно розцінювати як гру "м'язами" з боку Путіна. "Такі перевірки повинні узгоджуватися, але в Росії це єдиний козир – брязкання зброєю і гра м'язами. Тому що ні економічно, ні фінансово Росія на міжнародну ситуацію вплинути не в змозі", - пояснив він.

Як повідомлялося, раніше в Пентагоні заявили про  стурбованість масштабною перевіркою боєздатності російських військ.

Нагадаємо, Міноборони РФ за дорученням президента Путіна проведе раптову перевірку боєздатності збройних сил Росії, яка торкнеться Південного, Західного і Центрального військових округів, а також Північного флоту і главкоматів повітряно-космічних сил і повітряно-десантних військ.

Перевірка пройде з 25 по 31 серпня.

Фото: censoru.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-