Австралія вимагає від DCNS секретності при будівництві підводних човнів - ЗМІ

Австралія вимагає від DCNS секретності при будівництві підводних човнів - ЗМІ

Укрінформ
Міністерство оборони Австралії попереджає французьку суднобудівну компанію DCNS, що виконання австралійського замовлення на будівництво 12 підводних човнів повинно проходити при підвищених заходах дотримання секретності.

Про це у п'ятницю повідомила газета The Australian, уточнивши, що правила інформаційної безпеки "повинні будуть відповідати тому рівню, який встановлено для військового співробітництва Австралії і її найближчого союзника - США", передає ТАСС.

Раніше цього тижня The Australian повідомила про допущений DCNS масовий витік документів, пов'язаних з її програмою будівництва підводних човнів Scorpene для Індії. Коментуючи в бесіді з журналістами скандал, міністр оборонної промисловості Австралії Крістофер Пайн підкреслив, що "ситуація, яка виникла, поставила в скрутне становище і Францію, та Індію, але не зачепила Австралію", яка замовила у Франції субмарини на основі іншої моделі - Barracuda.

У квітні французька корпорація стала переможцем тендера на створення нового підводного флоту Австралії. DCNS побудує 12 неатомних субмарин. Їх вартість становитиме близько 50 млрд австралійських доларів (близько $38 млрд США). Це найбільший оборонне замовлення в історії Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-