Військові навчання РФ збільшують напруженість в регіоні - міноборони Литви

Військові навчання РФ збільшують напруженість в регіоні - міноборони Литви

Укрінформ
Міністерство оборони Литви стверджує, що проведені у четвер Росією великомасштабні військові навчання, про які заздалегідь не було повідомлено, нагнітають напруженість в регіоні.

Про це повідомляє Delfi

"Ми шкодуємо, що Росія вже кілька років, не зважаючи на сусідів, застосовує практику несподіваних, а часто і винятково великомасштабних навчань. Це не сприяє ні стабільності, ні прозорості в євроатлантичному просторі", - сказала прес-аташе Міноборони Аста Гальдікайте.

"Так і ці навчання, про які заздалегідь не було оголошено, створюють додаткову напруженість з сусідніми державами, а також знижують довіру, прозорість і стабільність в регіоні", - додала представник міністерства.

Як повідомлялося, Росія у четвер без попереднього сповіщення почала великомасштабні військові навчання у декількох регіонах країни, включаючи і Західний військовий округ, який межує з Україною і країнами Балтії.

Повну бойову готовність з 7 години за московським (і литовським) часом було оголошено у військових підрозділах, дислокованих в Південному, Центральному і Західному військових округах, а також на Північному флоті, в головних командуваннях ВКС і ПДВ, зазначив міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-