У 14 французьких департаментах -

У 14 французьких департаментах - "помаранчева" тривога через спеку

Укрінформ
Чотирнадцять департаментів континентальної Франції від Паризького регіону до кордону з Бельгією переведені у режим підвищеної уваги через аномальну спеку.

Про це повідомив телеканал Франс-3

«Чотирнадцять департаментів континентальної Франції переведено у «помаранчевий» (підвищеної уваги) рівень тривоги через суттєве підвищення температури повітря. Аномальна спека протримається принаймні до ранку четверга і покриє зону, що простирається від Паризького регіону до кордону з Бельгією (на схід країни)», - йдеться у повідомленні.

За даними Метеофранс, стовпчик термометра упродовж середи триматиметься на рівні 35-38 градусів за Цельсієм. Найбільше від спеки страждатимуть мешканці департаментів Ен, Ардени, Об, Марна, Нор, Париж, Сена і Марна, Івелін, Йонна, Есон, О-де-Сен, Сен-Сен-Дені, Валь-де-Марн та Валь-д'Уаз. Зазвичай у Франції температура у цей період не перевищувала 22 градуси за Цельсієм.

Уряд Франції попередив, що найбільш чутливими до спеки можуть бути літні люди та особи, що страждають на хронічні захворювання. Фахівці радять близьким та рідним двічі на день відвідувати їх та провести профілактичні заходи, регулярно вживати прохолодну рідину та освіжити тіло, утриматися від вживання алкоголю та фізичних навантажень, не виходити на вулицю під час пікових показників температури.

Фото: delo.si

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-