Витік інформації про підводні човни: у Франції почали розслідування

Витік інформації про підводні човни: у Франції почали розслідування

Укрінформ
Французький кораблебудівник DCNS став жертвою масивного витоку конфіденційної технічної інформації щодо виробництва надсучасних підводних човнів Scorpene.

Французькі органи безпеки розпочали масштабне розслідування, повідомляє AFP

«Французька суднобудівна компанія DCNS стала жертвою масивного витоку конфіденційної технічної інформації про свої підводні човни класу Scorpene. Група компаній DCNS, 62% якої належить французькому уряду, повідомила AFP, що національні органи безпеки розпочали масштабне розслідування», - йдеться у повідомленні.

За даними ЗМІ, витік таємної інформації загрожує французьким партнерам з Індії, Малайзії та Чилі, які придбали кілька човнів Scorpene. «Слідство встановить точний характер документів, які були предметом цих витоків, оцінить потенційні збитки для клієнтів у рамках зобов’язань Франції», - заявили у групі компаній DCNS.

Згідно з даними австралійських ЗМІ, загальний обсяг витоку технічної інформації становить 22,4 тис. сторінок, які містять дані про бойові можливості підводних човнів класу Scorpene, призначених для Військово-морських сил Індії, придбаних Малайзією та Чилі, а також запланованих на придбання для ВМС Бразилії у 2018 році. Зокрема, йдеться про таємні дані систем зв’язку, навігації, радарів та озброєння.

Видання The Australian також зазначило, що інцидент може мати негативні наслідки для Австралії, яка у квітні уклала з Францією контракт вартістю 50 млрд австралійських доларів (38 млрд доларів США) на виробництво підводних човнів нового покоління Barracuda.

У своїх публікаціях ЗМІ не назвали джерело витоку, але припускають, що це міг бути або колишній офіцер ВМС Франції, який співпрацював з DCNS, або ж невідомі хакери, які могли зламати сервери Міноборони Індії.

Фото: seabreeze.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-