Байден заспокоїв країни Балтії: Не варто вірити словам Трампа

Байден заспокоїв країни Балтії: Не варто вірити словам Трампа

Укрінформ
Віце-президент США Джо Байден закликав не надавати особливого значення зауваження кандидата від республіканців у президенти США Дональда Трампа, зазначивши, що у країн Балтії немає підстав сумніватися у зобов'язання США перед НАТО.

Про це він заявив після зустрічі з президентами країн Балтії в Ризі, повідомляє Delfi.

"У Сполучених Штатах між обома політичними партіями існує тверда угода виконувати зобов'язання перед НАТО", - сказав Байден.

За його словами, до зауважень Трампа про умови відповіді НАТО на потенційну агресію з боку Росії щодо країн Балтії не слід ставитися серйозно.

"Я не вважаю, що він розуміє, що означає П'ята стаття (договору про НАТО), яка передбачає принцип колективної оборони", - зазначив віце-президент США.

"У нас абсолютні, стовідсоткові зобов'язання перед П'ятою статтею (договору про) НАТО", - підкреслив він, додавши, що сил Альянсу в регіоні, біля кордонів Росії, буде дедалі більше.

Як відомо, раніше Трамп відповідаючи на запитання про загрозливі дії Росії, викликають занепокоєння у невеликих країн Балтії, наймолодших членів НАТО, сказав, що якщо Росія нападе на них, то рішення про допомогу він прийматиме тільки після перевірки, чи виконували ці країни "свої зобов'язання перед нами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-