Берлін, Париж і Рим виступають за підвищення безпеки Європи

Берлін, Париж і Рим виступають за підвищення безпеки Європи

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці і президент Франції Франсуа Олланд підкреслили важливість забезпечення безпеки і подальшого процвітання об'єднаної Європи після Brexit.

Про це йшлося у ході міні-саміту увечері в понеділок на італійському острові Вентотен, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Після референдуму щодо Brexit запланований саміт ЄС у Братиславі має чітко дати зрозуміти, що інші 27 країн-членів мають намір будувати заможну і безпечну Європу", -  наводить слова Меркель урядовий сайт

Глава німецького уряду сформулювала завдання ХХІ століття так: "Знову гарантувати людям безпечну Європу при одночасному збереженні європейських цінностей".

Примітно, що прес-конференцію Меркель провела на вертольотоносці «Джузеппе Гарібальді», який зайнятий в операції ЄС із боротьби з контрабандистами та порятунку біженців SOPHIA. 

Меркель, Ренці та Олланд обговорили хід підготовки запланованого на 16 вересня саміту. 

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Ангела Меркель напередодні європейської зустрічі на вищому рівні проводить активну підготовку до неї. Вона має намір провести низку переговорів, зокрема, 25 і 26 серпня відвідає Таллінн і Прагу, 26 серпня зустрінеться з главами урядів «Вишеградської четвірки» у Варшаві, а ввечері того ж дня прийме у німецькому замку Месеберг колег із Нідерландів, Швеції, Фінляндії та Данії, на 27 серпня заплановано її зустріч з прем'єрами Австрії, Словенії, Болгарії та Хорватії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-