Іран відкликав рішення щодо використання Росією його авіабази

Іран відкликав рішення щодо використання Росією його авіабази

Укрінформ
Іран відмовив Росії у праві використовувати її авіабазу: російські військово-космічні сили змогли користуватися базою Хамадан менше тижня.

Про це у вівторок пише Комерсант.

Видання нагадує, 16 серпня стало відомо, що Тегеран надав Росії право розмістити там літаки дальньої авіації, а ввечері у неділю дозвіл було відкликано. Один з ключових членів іранського уряду - міністр оборони Ірану Хосейн Дехган - звинуватив Москву у «не джентльменській поведінці» і бажанні «показати себе наддержавою».

Джерело "Ъ" в органах військового управління РФ розповіло, що у сторін виникло "деяке непорозуміння": російські військові хотіли використовувати авіабазу не тільки як аеродром підскоку, а й як повноцінний військовий об'єкт з розміщенням там відповідних арсеналів, але іранську сторону такий варіант не влаштував.

Міністр оборони дозволив собі рідкісну для вищих офіційних осіб Ірану публічну критику дій Москви. Він висловив відкрите невдоволення тим, як новина про використання бази висвітлювалася російською стороною. «Росіяни зацікавлені в тому, щоб показати себе наддержавою і гарантувати свою роль у визначенні політичного майбутнього Сирії. І звичайно, з їхнього боку спостерігалася певна частка позерства і неджентльменської поведінки»,— заявив Хосейн Дехган.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-