Білл Гейтс став найбагатшою в історії людиною

Білл Гейтс став найбагатшою в історії людиною

Укрінформ
Білл Гейтс зі статком у $90 млрд став найбагатшою в історії людиною.

Про це повідомляє РБК.

"За даними Bloomberg Billionaires Index, статки Гейтса до 19 серпня (останні дані) склали $90 млрд. У п'ятницю вони зросли приблизно на $680 млн за рахунок зростання акцій компаній Canada National Railway Company (CNRC, найбільша в Північній Америці залізнична мережа) і Ecolab Inc. (спеціалізується на створенні водних та енергетичних технологій). У цих компаніях холдингу Cascade Investment, підконтрольному Гейтсу, належить 12,96 і 9,75% відповідно", - зазначається в публікації.

Статки у $90 млрд, підкреслює Bloomberg, є рекордом для Гейтса. Ця сума, зокрема, еквівалентна 0,5% ВВП США. При цьому Гейтс обганяє свого найближчого переслідувача у списку найзаможніших бізнесменів, за версією Bloomberg, засновника компанії Zara Амансіо Ортегу, на $13,5 млрд.

У списку найбагатших бізнесменів світу за версією журналу Forbes Білл Гейтс також посідає перше місце. Але журнал оцінює його статки набагато скромніше — в $78,6 млрд.

Наразі Гейтсу в компанії Microsoft належить 2,5%. Основна частина його статків управляється через холдинг Cascade Investment, під контролем якого перебувають частки в десятках компаній: Ecolab, CNRC, машинобудівної Deere, виробника напоїв Femsa, компанії, що займається видаленням відходів Republic Services та інших. Холдингу також належить 47% у мережі готелів Four Seasons, 4% в компанії Воррена Баффета Berkshire Hathaway, частка у виробника алкоголю преміум-класу Diageo і т. д.

Cascade Investment — досить закрита для громадськості структура. Зокрема, компанія відмовляється розкривати свою інвестиційну стратегію.

60-річний Гейтс відомий своєю благодійною діяльністю: він заснував Фонд Білла і Мелінди Гейтс, який працює в галузі поліпшення рівня охорони здоров'я та освіти в країнах, що розвиваються. За даними фонду, в загальній складності на благодійні цілі бізнесмен направив близько $36 млрд.

Фото: time.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-