ФСБшники не пустили до Білорусі 500 рабинів

ФСБшники не пустили до Білорусі 500 рабинів

Укрінформ
Колективна молитва рабинів Європи, яка мала пройти в Ліозно Вітебської області у Білорусі, опинилася під загрозою. 500 іудейських священнослужителів не змогли в'їхати до країни.

Про це повідомляє білоруський портал TUT.BY.

«Оскільки більшість членів делегації є іноземцями — тобто не білорусами і росіянами, на них не поширюється дія положень про перетин кордону громадянами Союзної держави», — вважають у російських спецслужбах, йдеться в публікації.

«У більшості делегатів немає білоруської візи. Якщо б вони прилетіли в Національний аеропорт Мінськ, вони могли б отримати дозвіл на в'їзд в країну. А на російсько-білоруському кордоні пунктів видачі візи немає», — додав представник прес-служби Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський.

Читайте також: Президент змінив склад оргкомітету з відзначення роковин Бабиного Яру

Конгрес рабинів Європи проходить з 18 по 26 серпня в Москві. 22 серпня 500 рабинів з 30 країн Європи виїхали з Смоленська в Ліозно для участі в колективній молитві і відвідування меморіалу «Адаменська гірка» в білоруському райцентрі. Однак в'їхати до Білорусі вони не змогли — на кордоні вони були зупинені співробітниками прикордонної служби ФСБ Росії у Смоленській області.

А тим часом в Ліозно чекають на велику делегацію. Чекає делегацію й президент Білорусі, який направив привітання делегатам Конгресу рабинів Європи.

Олександр Лукашенко підкреслив, що Білорусь є затишною домівкою, в ній комфортно почуваються люди різних національностей і віросповідання. Він також зазначив, що сьогодні юдаїзм займає гідне місце серед різних конфесій республіки, а проведені юдейськими релігійними організаціями в Білорусі соціальні, благодійні, культурні заходи важливі і значущі для суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-