Росія заборонила висвітлювати свої «ляпи» із запуском ракет

Росія заборонила висвітлювати свої «ляпи» із запуском ракет

Укрінформ
В РФ під час випробувань головного фрегата проекту 22350 "Адмирал флота Советского Союза Горшков" здійснено пуски двох крилатих ракет морського базування (типу "Калибр"), але обидві вони не долетіли до намічених цілей та впали у невизначеному районі.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

Після цього російські ЗМІ отримали жорстку заборону на висвітлення інциденту.

"З огляду на чергові невдалі пуски "новітніх" ракет про досконалість яких Російська Федерація неодноразово заявляла у рамках заходів пропаганди та маркетингових кампаній, російські ЗМІ отримали жорстку заборону на висвітлення цього інциденту", - сказано в повідомленні.

Також зазначається, що в Росії, в акваторії Баренцового моря, триває завершальний етап державних випробувань головного фрегата проекту 22350 "Адмирал флота Советского Союза Горшков", побудованого для потреб Чорноморського флоту (фрегат мав бути переданий ВМФ РФ до кінця 2015 року, але у зв'язку з технічними проблемами випробування були продовжені).

"Встановлено, що в рамках випробувань, 20 серпня ц.р., екіпажем корабля здійснено пуски двох крилатих ракет морського базування (типу "Калибр") по наземних цілях на полігоні "Чижа" (півострів Канін Ніс, Архангельська обл.), але через технічні проблеми пуски двічі відкладались та у підсумку - ракети не досягли цілей і впали у невизначеному районі", - повідомляє ГУР.

Як зазначають в розвідці, аналогічні проблеми з фрегатом проекту 22350 “Адмирал флота Советского Союза Горшков” спостерігаються регулярно. Невдалі пуски новітніх крилатих ракет з цього корабля були зафіксовані 8 та 9 листопада, а також 15 грудня 2015 року, коли під час польоту ракета вибухнула, її залишки впали на території військового містечка поблизу н.п.Ньонокса (30 км на захід від Сєверодвінська), що призвело до виникнення пожежі.

Не зважаючи на стагнацію російської економіки, "РФ продовжує витрачати мільярди на створення нових зразків зброї, що у т.ч. підвищує рівень небезпеки та можливих жертв від випадкових влучань з огляду на значні технічні проблеми та конструктивну недосконалість "новітнього" озброєння", - наголосили в ГУР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-