"Новая газета" просить розслідувати напад на журналістку Латиніну

Укрінформ
У суботу ввечері, 20 червня, невідомі напали на оглядача «Новой газеты» Юлію Латиніну.

Про це заявила редакція газети.

«Вони точно знали маршрут журналіста, місце паркування її автомобіля — це свідчить про те, що за журналістом велося зовнішнє спостереження», - йдеться у повідомленні.

В редакції також заявили, що на адресу оглядача Юлії Латиніної регулярно надходили погрози.

"Кілька років тому запобігли спробі замаху на неї. Сьогодні — новий епізод", - нагадують у редакції.

В «Новой» зазначили, що в одному з минулих номерів (№ 90 від 17 серпня) було опубліковано матеріал, в якому повідомляється, що за нападами на активістів (із побиттям і псуванням майна) у Петербурзі — може стояти так звана «фабрика тролів», яка давно згадується як один з проектів, пов'язаних з прізвищем бізнесмена Євгена Пригожина.

«За нашими даними, IP-адреса офісу інтернет-«тролів» збігся з IP, з якого координувалася робота сайту Whoiswhos.me з особистими даними «живих мішеней» — громадських активістів, на яких були здійснені напади», - пише редакція, додаючи, що наразі вони не можуть безпосередньо пов'язати напад на оглядача Латиніну саме з прізвищем «кремлівського кухаря» Євгена Пригожина, прямих доказів немає.

«Але не можна не помітити тенденцію, коли не держава та її уповноважені органи, а самозвані псевдо-патріоти, беруть на себе функцію карателів. Та ще й публічно обирають собі жертв. Напад на Юлію Латиніну редакція «Новой газеты» розцінює як кримінальний злочин і звертається у зв'язку з цим до правоохоронних органів. Нападників ми будемо шукати, а потім переслідувати за законом», - заявили в «Новой газете».

Російський письменник і журналіст Віктор Шендерович прокоментував напад на колегу.

Нагадаємо, на журналістку російської "Нової газети" Юлію Латиніну напали неподалік від редакції "Ехо Москви". Як розповіла потерпіла, нападників було двоє і вони були добре підготовлені. Латиніна уточнила, що її вистежували протягом декількох тижнів. За її словами, це вже 14-й чи 15-й напад на неї. Журналістка пов'язує його з матеріалами в «Новой газете» про «кремлівського кухаря» Євгенія Пригожина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-