Канада хоче значно збільшити кількість іммігрантів

Канада хоче значно збільшити кількість іммігрантів

Укрінформ
Канаді необхідно приймати значно більше іммігрантів, аби вдовольнити потреби країни у робочій силі.

Про це заявив міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Джон Маккалум, передає кореспондент Укрінформу.

«Є значне відчуття, що Канада потребує більше іммігрантів, частково через старіння населення, тож нам треба більше молодої крові, аби підтримувати економіку», - сказав Маккалум.

Він додав, що восени уряд представить загальний план із залучення інновацій та стимулювання зростання економіки, у якому ключову роль відіграватиме трирічний план імміграції. «Остаточного рішення ще не ухвалено, але я б хотів рухатися у напрямку істотного збільшення кількості іммігрантів», - зазначив міністр.

На його переконання, заохочення імміграції матиме вирішальний вплив на зростання канадської економіки. «Перш за все ми схильні збільшувати число новоприбулих через скорочення кількості робочої сили та старіння населення і, напевно, зможемо переконати більше канадців, що це є правильним шляхом для Канади», - пояснив Маккалум.

Одним із кроків на шляху до цього має стати полегшення отримання канадського громадянства для іноземних студентів. «Якщо ви спитаєте у мене, яка із груп людей по всьому є найкращою для того, аби стати майбутніми громадянами Канади, я відповім, що це - іноземні студенти», - наголосив урядовець.

Також свою роль має відіграти спрощення працевлаштування для іноземців. «Ми плануємо прибрати деякі перешкоди у нашій імміграційній системі… ми не думаємо, що кожен іммігрант повинен проходити через так звану процедуру «оцінки впливу на ринок праці». На наше переконання, це можна спростити. Ми впевнені, що ще діють деякі правила, потреби у яких більше немає», - підсумував Маккалум.

Нагадаємо: цього року Канада хоче видати між 280 та 305 тис дозволів на постійне проживання, що стало рекордним зростанням із 260-285 тис новоприбулих, яких очікували у країні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-