Fitch знизило прогноз рейтингу Туреччини

Fitch знизило прогноз рейтингу Туреччини

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило прогноз щодо довгострокового рейтингу Туреччини зі стабільного до негативного "BBB-".

У прес-релізі Fitch зазначено, що "невдала спроба заколоту в липні підтверджує зрослі ризики щодо політичної стабільності. Влади відповідають на спробу заколоту чистками", цитує BBC.

Політична нестабільність, як очікується, вплине на економічні показники і виллється в ризики для економічної політики, вважають аналітики агентства.

Також наголошується, що спроба перевороту негативно позначилася на безпеці в країні, що, в свою чергу, призвело в першому півріччі 2016 року до падіння туристичного потоку на 41% в річному обчисленні.

"Дипломатичне зближення з Росією забезпечить цій сфері деяку підтримку, але без помітного поліпшення умов безпеки повноцінне відновлення малоймовірне", - прогнозують фінансисти.

Fitch може знизити рейтинг у разі продовження або наростання політичної нестабільності, а також якщо якісь "геополітичні стреси" негативно позначиться на економічних показниках або на економічній політиці в цілому.

Втім, можливе і підвищення прогнозу: при стабілізації політичної обстановки та відновленні громадської безпеки. Крім того, на рейтинг може позитивно вплинути проведення реформ, які допоможуть подолати структурний дефіцит економіки Туреччини.

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина хоче вступити в Євросоюз не пізніше, ніж через шість років - до 2023-го, коли республіка відзначатиме своє сторіччя. Однак переговори щодо безвізового режиму зайшли в глухий кут, зокрема через відмову Туреччини змінити антитерористичне законодавство. В ЄС вважають, що в його нинішній формі воно може бути спрямоване на переслідування опозиції та інакомислячих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-