ООН несе моральну відповідальність за жертви епідемії на Гаїті - Пан Гі Мун

ООН несе моральну відповідальність за жертви епідемії на Гаїті - Пан Гі Мун

Укрінформ
Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун вважає, що орган несе моральну відповідальність за надання допомоги постраждалим від холери Гаїті та членам їхніх сімей і працює над створенням "матеріальної допомоги" для них.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на його представника.

"Організація Об'єднаних Націй несе моральну відповідальність перед жертвами епідемії холери та за надання підтримки Гаїті як у подоланні епідемії, так і в створенні стабільних водної, санітарної та системи охорони здоров'я", - заявив журналістам прес-секретар ООН Фархан Хак у п'ятницю.

У четвер, 18 серпня, ООН зробила своє перше зізнання про можливу причетність до ввезення холери на Гаїті шість років тому, внаслідок чого загинули понад дев'ять тисяч гаїтян, інфіковано було 770 тисяч осіб.

Попри те, що ООН допомагає Гаїті боротися з холерою, представники Всесвітньої організації досі відмовлялися визнавати відповідальність за спалах епідемії, стверджуючи, що точно встановити джерело інфекції неможливо.

На думку місцевих жителів і епідеміологів, до поширення захворювання призвело скидання стічних вод у річку Артибонит з табору непальських миротворців ООН.

Як зазначається, Організація Об'єднаних Націй згідно із законом не несе відповідальності за спалахи хвороби.

Нагадаємо, у 2013 році ООН відмовила у компенсації жертвам холери на Гаїті. Як відзначили в ООН, заяви про відшкодування збитків на суму в мільйони доларів "не можуть бути прийняті", оскільки підписана в 1947 році конвенція звільняє ООН від відповідальності за свої дії у подібних ситуаціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-