Brexit: п'ять країн проведуть неформальні консультації

Brexit: п'ять країн проведуть неформальні консультації

Укрінформ
Наступного тижня прем'єр-міністри Нідерландів, Швеції, Данії, Фінляндії та Німеччини в рамках неформальних консультацій обговорять наслідки Brexit для Євросоюзу.

Про це повідомила прес-служба голландського уряду.

"Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен, прем'єр-міністр Данії Ларс Расмуссен, прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпіля та прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте обговорять з канцлером Німеччини Ангелою Меркель наслідки Brexit для європейської співпраці", - йдеться у повідомленні.

Консультації відбудуться у п'ятницю, 26 серпня, в офіційній гостьовій резиденції німецького уряду - палаці Мезеберг.

Як зазначається, неформальні консультації пройдуть у рамках підготовки до більш широких переговорів, які відбудуться 16 вересня у Братиславі, де країни ЄС уперше зустрічатимуться без Великої Британії та обговорюватимуть майбутнє ЄС.

За інформацією прес-служби, перед консультаціями відбудеться двостороння зустріч прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте та канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Раніше повідомлялося, що 22 серпня президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель та прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці проведуть зустріч, на якій обговорять шляхи подолання наслідків виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-