Австрія й надалі чатуватиме на

Австрія й надалі чатуватиме на "балканському маршруті"

Укрінформ
Уряд Австрії не має намірів скасовувати прикордонний контроль на кордонах з балканськими країнами, через які пролягав так званий "балканський маршрут" для біженців.

Про це заявив глава міністерства закордонних справ Австрії Себастьян Курц, додавши, що нелегальну міграцію не можна припинити без захисту зовнішніх кордонів ЄС, інформує DW.

"Балканський маршрут" повинен залишатись закритим", - наголосив Курц.

Він також зазначив, що після того, як канцлер Німеччини Ангела Меркель почала проводити політику обмеження кількості біженців та їхнього розподілу серед країн ЄС, кількість мігрантів різко зменшилась.

"Ворота в Європу були відчинені. Зараз настав злам. Кордони на замку, і ціни контрабандистів суттєво зросли. Нелегальна міграція втрачає свою привабливість", - наголосив міністр закордонних справ Австрії.

Австрійський урядовець також закликав до реформування Дублінської угоди 1990 року, згідно з якою розгляд клопотань про надання притулку покладається на окремі держави. На думку Курца, потрібно укласти нову угоду, яка б дозволила ухвалювати відповідні рішення на рівні Євросоюзу.

"ЄС повинен перейняти основні принципи таких держав, як Іспанія або Австралія, яким вдалось зупинити потік біженців. Кордон для нелегалів має бути закритий", - вважає політик.

Як відомо, закриття так званого "балканського маршруту" відбулося у березні 2016 року. Тоді низка країн, зокрема Сербія, Словенія, Македонія та Хорватія, одна за одною закрили свої кордони. Після цього потік біженців до ЄС відчутно скоротився, а Брюссель домовився з Туреччиною про новий шлях вирішення кризи біженців, уклавши угоду про реадмісію шукачів притулку, які прибувають з Туреччини до берегів Греції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-