Меркель: паранджа заважає інтеграції

Меркель: паранджа заважає інтеграції

Укрінформ
Носіння жінками одягу, що повністю закриває обличчя, може стати перешкодою для інтеграції в німецьке суспільство.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель у своєму першому після літньої відпустки інтерв'ю для видавничого об'єднання Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

За словами Меркель, "жінка, обличчя якої повністю закрите, навряд чи має шанс інтегруватися в Німеччині". Однак говорячи про повну заборону паранджі, нікабу або чадри, слід зважити всі політичні і правові аспекти, і в рішенні цього питання міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр може розраховувати на повну підтримку канцлера, підкреслила Меркель.

Вона також зазначила, що де Мезьєр і земельні міністри внутрішніх справ, що належать до партійного блоку ХДС/ХСС, будуть обговорювати конкретні правові можливості обмежень на носіння одягу, що повністю приховує обличчя.

Виступаючи раніше в той же день в Штутгарті, Томас де Мезьєр заявив, що вважає можливим заборону паранджі, нікабу або чадри лише в окремих випадках, а повну заборону подібної одягу може суперечити конституції ФРН. В якості прикладів ситуацій, в яких заборона може мати силу, де Мезьєр назвав відвідування адміністративних установ або керування транспортними засобами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-