У Росії визнали

У Росії визнали "небажаним" інститут Маккейна

Укрінформ
Генеральна прокуратура Росії визнала діяльність двох іноземних неурядових організацій (NGO) небажаною на території РФ.

Про це повідомив сайт відомства.

«За результатами вивчення матеріалів, що надійшли, у Генеральній прокуратурі РФ прийнято рішення про визнання небажаної на території РФ діяльності іноземних неурядових організацій Міжнародний республіканський інститут (International Republican Institute) і Фонд інвестування у розвиток ЗМІ (Media Development Investment Fund, Inc)», - йдеться в повідомленні.

Стверджується, що робота цих організацій «являє загрозу для основ конституційного ладу Російської Федерації та безпеки держави».

Міжнародний республіканський інститут, завдання якого - допомагати країнам у розбудові демократії, очолює Джон Маккейн. Друга організація - Фонд інвестування у розвиток ЗМІ (MDIF), що інвестує в незалежні ЗМІ по всьому світу. І Фонд, і інститут Маккейна поки що не внесено у відповідний реєстр «небажаних організацій» Міністерства юстиції РФ, проте Генпрокуратура вже подала відповідну інформацію відомству.

Закон про небажані іноземні NGO набув чинності у травні 2015 року. За рік у реєстр Мінюсту потрапили сім організацій. Серед них - Національний фонд на підтримку демократії, інститут «Відкрите суспільство фонд сприяння», фонд «Відкрите суспільство», Американо-російський фонд з економічного й правового розвитку і Національний демократичний інститут міжнародних відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-