Російського аташе викликали в Міноборони Молдови

Російського аташе викликали в Міноборони Молдови

Укрінформ
Військові навчання за участю "збройних сил" невизнаного Придністров'я і російських військовослужбовців суперечать заходам із забезпечення стабільності в регіоні.

Про це заявив керівник Управління оборонної політики та планування Міністерства оборони Молдови Олександру Харя під час зустрічі з військовим аташе РФ у Кишиневі Ігорем Довбнею, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Від імені керівництва Міністерства оборони Молдови хочу висловити занепокоєння участю військовослужбовців зі складу оперативної групи російських військ у підготовці і проведенні спільних військових навчань з так званими військами спеціального призначення Придністров'я. Ці дії не сприяють забезпеченню стабільності в Зоні безпеки на Дністрі, суперечать національному законодавству та положенням підписаних раніше двосторонніх угод", - зазначив Харя.

Молдавська сторона вимагає від Міністерства оборони Росії вжити всіх необхідних заходів для недопущення подібних дій у майбутньому.

Російський військовий аташе, у свою чергу, заявив, що доповів керівництву Міноборони Росії про позицію Молдови, проте офіційна відповідь поки не надходила.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-