Лінкявічюс сказав, чому Газманов у Литві – персона нон грата

Лінкявічюс сказав, чому Газманов у Литві – персона нон грата

Укрінформ
Російського співака Олега Газманова внесли до списку небажаних осіб через підтримку ним політики Кремля і пропаганди, що підтримує агресію Росії в сусідніх країнах.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, інформує Delfi.

"У загальних рисах можу сказати, що це через агресивну пропаганду, пов'язану з агресивними діями Росії в сусідніх країнах", - відзначив Лінкявічюс.

За його словами, детальнішу інформацію про заборону в'їзду до країни він не може дати відповідно до вимог захисту особистих даних.

Служба охорони державного кордону Литви у четвер повідомила про те, що до Вільнюса з Москви пізно увечері в середу прилетів Газманов, який мав видану в Італії шенгенську візу, проте "з'ясувалося, що людина, яка прилетіла рейсом з Москви, є в країні небажаною особою".

Глава МЗС також додав, що не надає занадто великого значення цьому випадку, оскільки прикордонники з різних причин цього року не впустили в Литву більше 2,7 тис. осіб.

У свою чергу, повідомляється, що  російське посольство до  інциденту поставилося негативно.

Наголошується, що 65-річному Газманову дозволили переночувати в готелі, який знаходиться на території аеропорту, а в четвер після полудня Газманов повинен відправитися з Литви до Москви.

Литва, за твердженням Лінкявічюса, поважає свободу слова, але вона несумісна з пропагандою війни.

"Ми поважаємо свободу слова, але є певні межі, які не можна переступати, коли йдеться про насильство, агресію, прославляння війни. Це сприяє ескалації і є замахом не лише на свободу слова, але і на національну безпеку і стабільність", - підкреслив міністр.

Як передає Delfi, за словами Газманова, його не випустили з аеропорту у Вільнюсі, незважаючи на наявність діючої шенгенської візи: "Я у Литві в аеропорту Вільнюса. Незважаючи на мою шенгенську візу, для якої у шенгенській зоні за правилами ЄС немає кордонів, мене не випускають з аеропорту" - написав Газманов у своєму Instagram.

Персоною нон грата у Литві 62-річний співак мало не став після скандального виступу в Кремлівському палаці: на концерті на честь Дня Конституції Газманов виконав свою пісню «Сделан в СССР».

Фото: gazmanov.narod.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-