Компанії з ЄС торгують із Кримом в обхід санкцій - OCCRP

Компанії з ЄС торгують із Кримом в обхід санкцій - OCCRP

Укрінформ
Центр із дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) виявив, що міжнародна торгівля з Кримом триває, незважаючи на санкції.

Про це повідомляється в розслідуванні, опублікованому OCCRP.

Незважаючи на чинні санкції ЄС, за останні два роки в порти Криму зайшли 24 судна з прапорами країн ЄС, 43 кораблі, зареєстровані в Євросоюзі, а також 22 судна бенефіціарів з ЄС, йдеться у розслідуванні OCCRP.

В якості прикладу наводиться корабель MS Sudkap, що належить німецькій компанії Krey Schiffahrts GmbH. Він заходив у Керч в липні 2014 року. Виконавчий директор цієї компанії відмовився відповідати на запитання OCCRP, заявивши лише, що у Krey Schiffahrts GmbH були серйозні проблеми через відвідання Криму. За даними OCCRP, у Крим заходили судна з Греції, Лівану, Туреччини та інших країн, які запровадили санкції щодо Криму і Росії.

Колишній співробітник турецької групи компаній Palmali розповів, що на кораблях часто змінюють прапори при підході до Криму. Спочатку на них вивішують український прапор, а після проходження Керченської протоки змінюють його на російський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-