В Австралії набирає обертів мігрантський скандал - ЗМІ

В Австралії набирає обертів мігрантський скандал - ЗМІ

Укрінформ
В Австралії більш як 100 колишніх співробітників з периферійних центрів утримання мігрантів закликали уряд країни переводити шукачів притулку на материк.

Про це повідомляє The Guardian.

"Персонал працював із затриманими нелегальними мігрантами на тихоокеанському острові Науру і на острові Манус в Папуа-Новій Гвінеї. У відкритому листі колишні працівники імміграційних центрів вимагають розформувати всі подібні центри і перевести всіх біженців на материк", - йдеться у повідомленні.

Міністр імміграції Пітер Даттон в свою чергу заявив, що не збирається порушувати надійний захист кордонів Австралії, нагадавши, що зараз Австралія не приймає біженців з азіатських і африканських країн, негайно депортуючи всіх нелегальних іммігрантів.

"У разі неможливості негайної депортації, таких біженців переводять до центрів тимчасового утримання на віддалених островах, звідки не так просто втекти", - наголосив міністр.

Минулого тижня він уже заявляв, що більшість скарг з імміграційних центрів на домагання і порушення прав - лише засіб, за допомогою якого біженці намагаються опинитися на території Австралії. На думку Даттона, ці надумані скарги мігрантів тиражують ліві політики, використовуючи питання міграції в своїх цілях і заробляючи дешевим популізмом політичні бали.

На сьогоднішній день в наметовому таборі на острові Науру проживає близько 400 прохачів притулку.

Раніше повідомлялося, що Австралія пропонує по 20 тисяч доларів біженцям, щоб ті повернулися додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-