Іран визнав, що Росія використовує його авіабазу для ударів по Сирії

Іран визнав, що Росія використовує його авіабазу для ударів по Сирії

Укрінформ
В Ірані визнали, що російські військові літаки таки дійсно використовують базу Військово-повітряних сил у цій країні для ударів у Сирії. Водночас там стверджують, що йдеться суто про посадки з метою дозаправки.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Як заявив голова комітету з національної безпеки і закордонних справ парламенту Ірану Алаеддін Боруджерді, російські літаки дійсно використовують авіабазу «Шагід-Ноже» у віддаленій частині Ірану, приблизно за 50 кілометрів від міста Хамадана на північному заході країни", - йдеться у повідомленні.

За словами голови комітету, Вища рада національної безпеки Ірану дала Росії дозвіл на таке використання бази. При цьому, наголосив він, ніякі російські війська на території Ірану не базуються на постійних засадах.

Як повідомлялося, протягом останніх двох днів надійшла низка повідомлень, що російські військові літаки тепер вирушають знищувати противників режиму президента Сирії Башара аль-Асада не тільки безпосередньо з Росії чи з бази в Сирії, але вже і з території Ірану. У повідомленнях ішлося про «іранську базу «Хамадан», що не давало ясності, про яку власне авіабазу йдеться.

Фото:.airforce.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-