Алеппо потребує негайного відновлення гуманітарного доступу - Держдеп

Алеппо потребує негайного відновлення гуманітарного доступу - Держдеп

Укрінформ
США занепокоєні погіршенням ситуації в сирійському Алеппо та закликають до негайного припинення вогню.

Про це заявив заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми стурбовані погіршенням ситуації в Алеппо і навряд хтось може думати по-іншому. Тож ми і хочемо нарешті досягти припинення насилля у та навколо Алеппо», - сказав Тонер.

Він наголосив, що Алеппо потребує негайного відновлення доступу гуманітарних вантажі, втім Росія постійно заважає цьому.

«Відновлення гуманітарного доступу необхідне негайно, воно потребувалося вчора, два дні тому, тиждень назад – втім цього досі немає. Ми бачили лише напівкроки, напівзаходи Росії: відкриття на три години гуманітарних коридорів для доставки допомоги, чого абсолютно недостатньо», - зазначив представник Держдепу.

Він підкреслив, що США продовжують вести перемовини із РФ щодо сирійського перемир’я, але поки не змогли досягти консенсусу.

«Ми прагнемо припинення вогню, але не станемо приставати на погані домовленості. Перед започаткуванням механізму координації з Росією ми хочемо вирішити певні питання, про що відверто говорили», - наголосив Тонер.

Втім, він висловив переконання, що угоду про перемир’я все ж вдасться укласти, незважаючи на складнощі.

«Ми впевнені, що зможемо досягти цього і продовжуємо працювати», - підсумував заступник речника Держдепу.

Нагадаємо: генеральний секретар ООН Пан Гі Мун попередив про загрозу «безпрецедентної гуманітарної катастрофи» для Алеппо у випадку відсутності найближчим часом припинення вогню у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-