Агентство нацбезпеки США стало жертвою хакерів - ЗМІ

Агентство нацбезпеки США стало жертвою хакерів - ЗМІ

Укрінформ
Агентство національної безпеки (АНБ) США, яке активно займається кібершпіонажем у всьому світі, саме стало жертвою хакерів.

Про це інформує DW.

"За повідомленням американських ЗМІ, невідома досі група Shadow Brokers виклала в інтернеті надсекретні комп'ютерні програми, які використовувалися АНБ для незаконного проникнення в мережі урядів іноземних держав", - йдеться в повідомленні.

Ці програми були розроблені в 2013 році і, очевидно, викрадені вже тоді. Колишні співробітники АНБ в інтерв'ю газеті The Washington Post підтвердили, що софт справжній. Едвард Сноуден, також колишній програміст АНБ, отримав притулок у Росії після скандальних викриттів діяльності американських спецслужб, припустив, що за публікацією шпигунського софта може стояти Москва, проте не представив жодних доказів своїх слів.

Публікація програмних кодів може мати "тяжкі наслідки для шпигунських операцій АНБ", а також для безпеки комп'ютерів урядів і підприємств у США та інших державах, зазначає газета The Washington Post. За даними іншого американського видання The New York Times, програми Epicbanana, Buzzdirection і Egregiousblunder використовувалися АНБ для таємного проникнення в комп'ютерні мережі в Китаї, Ірані і Росії.

Нагадаємо: США допускають введення нових санкцій проти Росії через злом комп'ютерів Демократичної партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-