Берлін наполягає: Туреччина й досі особливий партнер

Берлін наполягає: Туреччина й досі особливий партнер

Укрінформ
Для офіційного Берліна Анкара залишається близьким і особливим партнером, у тому числі й у рамках НАТО.

Про це заявив у середу у Берліні офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Попри всі розбіжності, Туреччина залишається нашим важливим партнером, у тому числі у рамках НАТО і в питанні врегулювання сирійської кризи», - підкреслив Зайберт.

Він нагадав, що в Німеччині мешкає більше 3 млн людей з турецьким корінням: «Це більше, ніж просто двосторонні відносини, це - абсолютно особливі взаємовідносини».

Ці заяви пролунали у контексті появи на телеканалі ARD повідомлення про те, що федеральний уряд розглядає Туреччину як «центральне поле діяльності для ісламістських і терористичних угруповань на Близькому і Середньому Сході». У документі, на який посилається ЗМІ, зазначається, що з 2011 року Анкара підтримує відносини з організаціями, які вважаються терористичними, у тому числі «Братами мусульманами» і ХАМАС, з керівництвом якого зустрічався особисто президент Реджеп Таїп Ердоган.

«Не новина те, що вони підтримують відносини», - парирував Зайберт. Водночас він звернув увагу як на позитивний факт на поліпшення останнім часом відносин між Туреччиною і Ізраїлем.

У свою чергу представник МЗС ФРН Завсан Шеблі підкреслила необхідність тісної співпраці з Туреччиною як важливим міжнародним партнером перед ісламістською загрозою. «Діалог украй важливий. У тому числі і з ХАМАС, яка відіграє центральну роль. Ми вітаємо все, що веде до послаблення напруженості в регіоні», - сказала дипломат.

Тим часом у МВС, на документ якого посилався телеканал, наполягають на «канцелярській помилці».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-