Роскосмос оцінив у півмільярда теорію бази на Місяці

Роскосмос оцінив у півмільярда теорію бази на Місяці

Укрінформ
Російська державна корпорація «Роскосмос» розмістила тендер на проведення «дослідження проблемних питань реалізації пілотованих польотів на місяць».

Документ розміщено на порталі держзакупівель РФ.

Сума контракту «місячного проекту», запропонованого «Роскосмосом», становить 478 мільйонів 179 тисяч рублів. Виконавцем вибрано ФДУП «Центральний науково-дослідний інститут машинобудування» (ФДУП ЦНДІмаш). Термін виконання контракту - грудень 2018 року.

У рамках контракту, серед іншого, передбачається «створення ключових елементів і технологій, у тому числі медико-біологічного спрямування, що забезпечують безпечне перебування і роботу космонавтів на навколомісячній орбіті і на поверхні місяця».

ЦНДІмаш, зазначається в документації, необхідно розробити пропозиції щодо використання нових робототехнічних технологій під час освоєння місяця автоматами-роботами за дистанційною або безпосередньою участю людини.

У рамках місячної пілотованої програми Росія з 2025 року планує проводити щорічно один-два запуски пілотованого корабля «Федерація» до супутника Землі. Початок випробувань «Федерації» заплановано на 2021 рік.

Першим мав би стати безпілотний запуск за допомогою ракети-носія «Ангара-А5В» підвищеної вантажопідйомності, що створюється спеціально під місячну програму, з космодрому Східний, корупційного довгобуду, що став символом, у Росії.

Зображення з сайту justanotherlight.wordpress.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-