ООН дає $50 мільйонів на «забуті» кризи країн Африки

ООН дає $50 мільйонів на «забуті» кризи країн Африки

Укрінформ
ООН як гуманітарну допомогу виділить $50 мільйонів шести африканським країнам.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

"Заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен О'брайен оголосив про виділення з Центрального фонду реагування на надзвичайні ситуації 50 мільйонів доларів США на надання допомоги жителям шести країн Африки: Центральноафриканської Республіки, Чад, Демократичної Республіки Конго, Руанди, Ємену і Ерітрєї", - йдеться в повідомленні.

Ці кошти призначено для надання термінової допомоги двом мільйонам осіб. В їх числі - 200 тисяч біженців, 665 тисяч внутрішньо переміщених осіб, 170 тисяч репатріантів і 530 тисяч осіб з общин, що приймає біженців. Стівен О'брайен зазначив, що виділені сьогодні кошти будуть направлені на фінансову підтримку проектів ООН з подолання «забутих» криз або гуманітарних програм, що опинилися на межі зриву через невчасне або неадекватне фінансування донорами.

Центральний фонд реагування на надзвичайні ситуації став важливим компонентом гуманітарної діяльності ООН. Він регулярно поповнюється за рахунок добровільних внесків. У ньому завжди є фінансові кошти, що дозволяє ООН діяти, як свого роду «швидка допомога». Ресурси Фонду не призначаються для конкретних країн або для подолання тих або інших криз. Їх направляють туди, де вони найбільше  потрібні.

На сьогоднішній день до Фонду у вигляді внесків надійшло 311 мільйонів доларів США. Приблизно стільки ж було виділено з Фонду на проекти в 35 країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-