Роботу в Німеччині вже отримали 136 тисяч біженців

Роботу в Німеччині вже отримали 136 тисяч біженців

Укрінформ
Впродовж весни цього року німецькі роботодавці забезпечили зайнятість більш як 136 тисячам біженців.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині з посиланням на дані Федерального агентства зайнятості.

"Німецька економіка навесні цього року працевлаштувала більш як 136 тис. прохачів притулку", - підрахували у відомстві. Це на 30 тисяч більше, ніж торік.

Зокрема, у травні постійну роботу мали 99 тисяч осіб і майже 37 тисяч були тимчасово зайняті. При цьому серед них зовсім мало тих, хто прибув до країни минулого року, переважно роботу змогли отримати ті, хто перебуває у ФРН вже більш тривалий час, тобто прибули ще до "великої хвилі імміграції".

Керівництво країни закликає великі концерни активніше брати участь у забезпеченні зайнятістю і, відповідно, інтеграції біженців. Канцлер Ангела Меркель обговорювала минулої неділі цю проблему з керівниками ряду великих компаній, серед яких - ті, що беруть участь в ініціативі "Ми разом": Siemens, Evonik, Opel, Volkswagen, RWE. Основною проблемою, що перешкоджає активному залученню мігрантів, є їх недостатня кваліфікація і рівень володіння німецькою мовою.

За даними того самого Федерального агентства зайнятості, з 297 тисяч біженців, які до кінця червня цього року реєструвалися на біржі праці, майже 74% не мають ніякої професійної освіти, менш як чверть має повну середню освіту. Для кваліфікованої роботи годяться тільки близько 4% біженців, які реєструються на біржі праці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-