Держдеп розчарований перекиданням російських бомбардувальників в Іран

Держдеп розчарований перекиданням російських бомбардувальників в Іран

Укрінформ
Використання Росією іранського аеродрому Хамадан російськими ВПС "сумно, але не несподівано".

Про це заявив представник держдепартаменту США Марк Тонер, передає BBC.

"Використання Росією іранської авіабази не обов'язково повинно заважати Вашингтону і Москві досягти домовленості щодо спільної боротьби із "Ісламською державою" в Сирії. Але це ще належить зробити", - сказав Тонер, зазначивши, що Москва, як і раніше завдає ударів по помірній сирійській опозиції, яку підтримують США.

Тонер заявив, що використання аеродрому Хамадан вже обговорили глава МЗС Сергій Лавров і глава Держдепу Джон Керрі. Під час розмови Керрі висловив стурбованість з приводу російського рішення використовувати авіабазу.

"Зараз держдепартамент намагається визначити, наскільки близько намір співпрацювати Росія і Іран", - сказав представник.

Нагадаємо: у вівторок Міноборони РФ підтвердило, що бомбардувальники Ту-22М3 і Су-34 здійснили бойові вильоти з аеродрому Хамадан в Ірані.

Військова база, на якій вони розмістилися, знаходиться на заході Ірану недалеко від кордону з Іраком - поблизу міста Хамадан в однойменній провінції.

База була побудована ще до революції 1979 року і багато років вважалася кращою військово-повітряною базою в країні. За даними Росії, її використання дозволить істотно скоротити відстань, яку потрібно пролітати стратегічним бомбардувальникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-