Туреччина надала Греції папери на екстрадицію військових-втікачів

Туреччина надала Греції папери на екстрадицію військових-втікачів

Укрінформ
Міністерство юстиції Туреччини надіслало в Афіни документи для екстрадиції восьми турецьких військових, які втекли на вертольоті в Грецію незабаром після спроби військового перевороту 15 липня.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

"Досьє з вимогою екстрадиції військових-втікачів було підготовлено Управлінням з права і зовнішніх зв'язків Мін’юсту Туреччини і вже доведено по каналах МЗС до відома грецької сторони", - йдеться в повідомленні.

Так, у досьє зазначається, що група військових 16 липня здійснила посадку на вертольоті Sikorsky S70 Hawk S/N 11308 в аеропорту Дедеагадж у Греції.

Зазначається, що всі військовослужбовці, які знаходилися у вертольоті, брали участь у спробі насильницької зміни конституційного ладу, замаху на президента, злочині проти законодавчих органів та уряду.

Раніше грецький суд засудив вісім турецьких військовослужбовців, які втекли в Грецію на військовому вертольоті під час спроби державного перевороту, до двох місяців ув'язнення за обвинуваченням у незаконному перетині кордону.

У свою чергу, всі вісім військових заперечують свою причетність до спроби перевороту, заявивши, що вони побоюються за свою безпеку на тлі поширення чисток у Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-