Інформатор WADA, яка втекла з Росії, боїться за своє життя

Інформатор WADA, яка втекла з Росії, боїться за своє життя

Укрінформ
Інформатор Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) російська бігунка Юлія Степанова, яка викрила державну допінгову систему в РФ, заявила журналістам, що вона і її чоловік Віталій Степанов побоюються за своє життя після хакерської атаки на неї.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Якщо з нами щось станеться, ви маєте знати, що це - не нещасний випадок", - заявила Степанова.

У даний момент вона разом з чоловіком знайшла притулок у США. Степанова звинуватила Міжнародний олімпійський комітет (МОК) у потуранні Росії після його рішення про допуск російської збірної на Олімпіаду: "Те, як МОК вирішив вчинити з тим, що допінг систематично підтримується державою, свідчить, що він не виявляє до допінгу нульової терпимості", - сказала колишня російська спортсменка.

Вона, у той же час, відзначила, що "допінг - це не лише проблема Росії". Степанова "переконана, що певна кількість легкоатлетів, які беруть участь в Олімпійських іграх, під час підготовки приймали стимулюючі препарати".

Як повідомлялося, Степанова раніше зазнала атаки хакерів. З'ясувалося, що вони зламали її електронну пошту, а також сторінку в спеціальній програмі WADA, на якій спортсмени, зокрема, зазначають своє місце розташування. Такі дані збираються для того, щоб спростити процедуру перевірок на допінг. При цьому акаунт Степанової в програмі WADA - єдиний, який зацікавив хакерів. У зв'язку з цим ЗМІ припускають, що хакери цілеспрямовано намагалися з'ясувати саме її місце розташування.

Степанова була інформатором WADA у справі про допінг у Всеросійській федерації легкої атлетики (ВФЛА).

Фото: РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-