В Азербайджані відкрили справу проти прихильників Гюлена

В Азербайджані відкрили справу проти прихильників Гюлена

Укрінформ
В Азербайджані відкрито кримінальну справу проти прихильників проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації перевороту в Туреччині.

Як стало відомо Азербайджанської службі BBC, прокуратура вживає заходи, щоб "запобігти нелегальним діям прихильників Гюлена в Азербайджані".

"В цілях запобігання незаконних дій на території Азербайджанської Республіки прихильників терористичної організації Фетхуллаха Гюлена в Генеральній прокуратурі країни порушили кримінальну справу за відповідними статтями Кримінального кодексу Азербайджану", - заявив керівник прес-служби прокуратури країни Ельдар Султанів.

Як пише портал Haqqin.az з посиланням на свої джерела, підставою для порушення справи "послужили відкриті заклики до насильницького повалення конституційного ладу і створення шаріатської держави, а також висловлювання проти держави за дорученням іноземних організацій".

Однак ні офіційні, ні анонімні джерела не повідомляють, хто саме став фігурантом нової справи, у зв'язку з яким інцидентом вона була порушена або за якою саме статтею відкрита.

Як передбачається в розслідуванні Haqqin, що спирається на власні джерела, фігурантами справи можуть бути члени опозиційної Партії Народного фронту, очолюваної Алі Керімлі.

Нагадаємо: на початку серпня Туреччина видала ордер на арешт проживає в США Фетхуллаха Гюлена, якого вважає організатором невдалого путчу. За підозрою у зв'язках з Гюленом вже арештовані або позбавлені посад десятки тисяч військових, держслужбовців, суддів і науковців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-