Німеччина каже, що санкції з РФ знімати зарано

Німеччина каже, що санкції з РФ знімати зарано

Укрінформ
У МЗС ФРН заявили, що наразі немає підстав для зміни позиції відносно антиросійських санкцій.

Про це на урядовому брифінгу у понеділок у Берліні сказала представник МЗС ФРН Завсан Шеблі, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Зараз, судячи з ситуації на сході України, ми далекі від цього... Немає підстав для того, аби санкції було знято", - сказала дипломат.

Вона нагадала, що глава міністерства Франк-Вальтер Штайнмайєр, неодноразово повторював, що говорити про послаблення або зняття обмежувальних заходів можливо тільки за наявності відчутних кроків у вирішенні конфлікту. Проте в останні місяці та тижні відзначається постійне порушення перемир'я, багато поранених. Хоча загалом, відзначила Шеблі, у Берліні оцінюють режим припинення вогню на Донбасі як такий, який підтримується.

Основним завданням на сьогодні є поліпшення ситуації з безпекою на сході України, а також проведення місцевих виборів. Переговори про це проводяться на різних рівнях, підкреслила представник МЗС.

Міністр Штайнмайєр обговорював цю тему, у тому числі, в понеділок у Єкатеринбурзі з російським колегою Сергієм Лавровим. Вони говорили також про ескалацію в Криму, з приводу інцидентів, відносно яких Берлін хотів би отримати чіткі результати розслідування як від російської, так і української сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-