Трактування нового закону про секс з малолітніми викликало гнів Анкари

Трактування нового закону про секс з малолітніми викликало гнів Анкари

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Туреччини викликало тимчасового повіреного у справах Австрії, щоб заявити протест у зв'язку з інцидентом в аеропорту Відня, який, за словами турецьких дипломатів, паплюжить образ Туреччини.

Як передає Reuters, на розташованому у віденському аеропорту великому інформаціфйному екрані біжучим рядком демонструвався заголовок матеріалу австрійської газети Kronen Zeitung: "Туреччина дозволила секс з дітьми молодше 15 років".

Представник турецького МЗС назвав заголовок хибним і зажадав припинити його демонстрацію в аеропорту.

У липні конституційний суд Туреччини прийняв рішення на користь вилучення з кримінального кодексу статті, що визначає будь-які дії сексуального характеру відносно дітей молодше 15 років як сексуальне насильство, пояснює BBC.

Це рішення викликало осуд з боку громадських і правозахисних організацій.

Агентство Dogan повідомило, що після заявленого МЗС Туреччини протесту скандальний заголовок був прибраний з екрану віденського аеропорту.

У свою чергу агентство Франс Прес нагадує, що кілька днів тому стався аналогічний інцидент: Туреччина заявила протест у зв'язку з іншим заголовком Kronen Zeitung, який так само демонструвався біжучим рядком в аеропорту Відня. Заголовок свідчив "Якщо ви прямуєте в Туреччину, ви підтримуєте Ердогана". Його також прибрали на вимогу турецької влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-