Іранську активістку змусили припинити акцію протесту на Олімпіаді

Іранську активістку змусили припинити акцію протесту на Олімпіаді

Олімпіада-2016
Укрінформ
Іранську активістку Дарію Сафарі, яка розгорнула плакат під час волейбольного матчу на Олімпіаді в Ріо, попросили залишити стадіон.

Як повідомляє BBC, під час гри між Єгиптом і Іраном Сафарі розгорнула банер "Дозвольте іранським жінкам ходити на свої стадіони".

Міжнародний олімпійський комітет забороняє публічні політичний акції протесту, тому служба безпеки стадіону попросила Сафарі згорнути банер і залишити арену. Проте дівчина відмовилася йти, сказавши, що має право знаходиться на трибунах.

"Мені сказали, що не хочуть бачити плакат перед телекамерами, і нас попросили піти", - розповіла Сафарі. Протягом гри вона посміхалася, але в якийсь момент розплакалася. Сафарі прийшла на стадіон разом з друзями, які одягли футболки з тим же написом, що була на плакаті активістки.

Волейбол стрімко набирає популярність в Ірані - як серед чоловіків, так і серед жінок. Але з 2012 року влада заборонила жінкам - у тому числі журналісткам - відвідувати змагання з волейболу. Жінок, які намагалися потрапити на стадіон, затримують.

Офіційні особи заявляють, що подібна заборона покликана захистити жінок від непристойної поведінки з боку чоловіків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-