Штайнмайєр просить не допустити ескалації

Штайнмайєр просить не допустити ескалації

Кримська криза
Укрінформ
Україна та Росія мають утримаються від будь-яких кроків, які можуть призвести до подальшого погіршення ситуації після провокацій на Кримському півострові.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра, розміщеній на сайті МЗС.

"Останнє загострення в Криму змусило нас непокоїтись. Ніхто не може у цій складній ситуації бути зацікавленим у новій ескалації. Ми очікуємо від обох сторін, що вони відмовляться від будь-яких кроків, які можуть призвести до подальшого загострення ситуації", - наголосив Штайнмайєр.

Він також висловив сподівання, що обставини інциденту буде з’ясовано об’єктивно.

"Ми також очікуємо, що інцидент буде перевірено об'єктивно. Ми знаходимося в контакті як з Україною, так  і з Росією з цього питання. Звичайно я також обговорюватиму цю тему з міністром закордонних справ Росії під час мого візиту в Єкатеринбург у понеділок", - додав міністр.

Глава німецького МЗС також закликав обидві сторони продовжити роботу над реалізацією Мінських угод.

"Уже протягом кількох тижнів ми працюємо над угодою з розведення сторін конфлікту. Домогтися її не вдалося через непоступливість обох сторін. Незважаючи на інтенсивні зусилля, немає також прогресу ні в питанні поліпшення ситуації з безпекою на сході України, ні в необхідній угоді про місцеві вибори", - підкреслив Штайнмайєр.

Як відомо, 10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму, у підготовці терактів Москва звинуватила Україну. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи це повідомлення ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору.

Він додав, що проводити саміт у "нормандському форматі", про можливість якого говорила днями сама ж Москва, в таких умовах "безглуздо".

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму "безглуздими і цинічними". У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією.

Міністерство закордонних справ України заявило, що в Україні рішуче засуджують заяви Росії про причетність Києва до "тероризму" в анексованому Криму як організовану Кремлем чергову провокацію і відкидають всі ці звинувачення як безпідставні.

Водночас і в НАТО, і в ЄС заявили, що Москва не надала переконливих доказів, які підтверджували б її звинувачення на адресу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-