КНДР погрожує США ядерним ударом

КНДР погрожує США ядерним ударом "у разі провокацій"

Укрінформ
КНДР готова завдати попереджувальний ядерний удар по Збройних силах США у разі провокаційних дій в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Про це повідомило в неділю агентство ЦТАК.

"Право попереджувального удару не є монополією США. Оперативні підрозділи Корейської народної армії готові завдати нещадний удар по ворогу в разі найменшої провокації з його боку", - йдеться в повідомленні, яке цитує ТАСС.

ЦТАК також вважає, що рішення Південної Кореї розмістити на своїй території батареї американського зенітного ракетного комплексу THAAD і перекидання Пентагоном трьох стратегічних бомбардувальників B-2 Spirit, здатних нести ядерну зброю, на острів Гуам є частиною плану збройного вторгнення в КНДР.

Ситуація на Корейському півострові загострилася після того, як КНДР 6 січня провела ядерне випробування, а 7 лютого запустила ракету-носій зі штучним супутником Землі в порушення резолюцій Ради Безпеки ООН. У відповідь Рада безпеки одностайно ухвалила резолюцію про посилення санкцій відносно Пхеньяна. У КНДР цю резолюцію не визнають, посилаючись на те, що ядерне випробування було здійснене в інтересах самооборони на тлі агресивної політики США, а запуск ракети-носія мав на меті мирне дослідження космосу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-