Тренера з черепно-мозковою травмою не змогли прооперувати в олімпійській лікарні

Тренера з черепно-мозковою травмою не змогли прооперувати в олімпійській лікарні

Укрінформ
Тренеру збірної Німеччини з веслувального слалому Штефану Хенце, який отримав важкі черепно-мозкові травми в автомобільній аварії в Ріо-де-Жанейро, не змогли своєчасно надати допомогу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У лікарні, де обслуговують учасників Олімпіади, не виявилося відділення нейрохірургії, і Хенце в критичному стані довелося транспортувати в іншу медустанову за 20 км

За інформацією видання, відділення нейрохірургії, судинної хірургії та хірургії органів грудної клітини були закриті в лікарні Ріо за чотири роки до Ігор у зв'язку з жорстким режимом економії в медустанові. Такі заходи були вжиті незважаючи на те, що туди щомісяця доставляються в середньому 350 постраждалих в автомобільних аваріях. Голова профспілки лікарів в Ріо-де-Жанейро Жорже Дгарсе назвав дії адміністрації лікарні "безвідповідальними" і підкреслив, що олімпійців повинні були обслуговувати в іншому медзакладі.

Раніше Олімпійська спортивна конфедерація Німеччини (DOSB) повідомила, що 35-річний тренер Хінце потрапив в аварію, перебуваючи в таксі, і отримав важку черепно-мозкову травму. До того часу, поки він був прооперований, пройшли дорогоцінні хвилини, зазначили в DOSB.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-