Американський командувач прокоментував військові навчання РФ поблизу України

Американський командувач прокоментував військові навчання РФ поблизу України

Укрінформ
Росії слід допустити спостерігачів, у тому числі західних журналістів, до відвідування військових навчань, що відбудуться поблизу кордону з Україною та в Криму.

Про це заявив Reuters командувач армією США у Європі генерал Бен Ходжес.

«Росіяни могли б дійсно привнести трохи стабільності, якби запросили спостерігачів. Це б допомогло значно зменшити занепокоєння», - сказав Ходжес.

За його словами, російські спостерігачі були присутні під час масштабних військових навчань, які проводило НАТО, зокрема у Польщі в червні. «Із самими навчаннями нічого поганого немає, проблема - у нестачі прозорості», - зазначив генерал.

Нагадаємо: ще в грудні Міноборони РФ оголосило про проведення восени масштабних військових навчань Південного військового округу, до якого Москва зараховує і Крим та Чорноморський флот. Навчання під назвою «Кавказ-2016» заплановані на вересень.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках підготовки до стратегічного командно-штабного навчання «Кавказ-2016», основний етап якого запланований на 5-10 вересня, у прикордонних з Україною районах формується потужне угруповання Збройних сил Росії, яке перебуватиме в готовності до негайного перекидання. На фоні підготовки до навчань на території окупованого Криму триває перекидання військ з пунктів постійної дислокації до військових полігонів. "Під час проведення «Кавказ-2016» на полігонах перебуватимуть майже усі підрозділи з’єднань та частин кримського угруповання військ", - повідомляє українська розвідка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-